Gezond eten

gezond-etenGezond eten is iets wat werkelijk onderschat wordt, mensen vergeten hoe gemakkelijk en eenvoudig het is om gezond te eten. Een gezondere optie hoeft namelijk niet altijd duurder te zijn, veel werk of bijzonder onsmakelijk. En wanneer je zegt dat je gezond voedsel wilt eten, is er allang geen reden meer voor mensen om je vies aan te kijken. Hoewel er genoeg mensen zijn die vrijwillig veganistisch eten, is gezond eten allang niet meer leven op groente en fruit. Sterker nog als je gaat kijken naar de langdurige gevolgen van het enkel eten van groente en fruit? Zal je bemerken dat die resultaten je tegen zullen vallen qua hoe gezond dat precies is.

Makkelijk en gezond eten

Gezond eten en zeker makkelijk en gezond eten is iets wat veel mensen zien als iets wat niet bestaat. Laten we dat meteen de wereld uit helpen, want het kan zeker wel om gezond te eten, en zeker ook om makkelijk en gezond te eten. Het is een kwestie van aanpassingen doen in je voedingspatroon en algehele dieet. Maar veel meer dan dat niet. Wie gezond eet zal ook rustig wel eens een frietje eten of een hamburger, vergis je daar niet in. Want gezond eten ligt namelijk niet eens perse bij wat je eet, maar vooral bij hoeveel je eet en hoe vaak je het eet.

Hoe kan het liggen aan hoeveel en hoe vaak ik iets eet?

Wie elke dag een hamburger menu besteld met friet en een flinke cola? Die is niet gezond bezig, maar wil dat zeggen dat je helemaal nooit dat hamburgermenu kunt bestellen? Nee! Want wanneer jij een gebalanceerde voeding hebt, zal je bemerken dat het niet ligt aan wat je eet, maar aan de hoeveelheid ervan en hoe vaak. Pizza? Zelfde verhaal, elke dag is ongezond zeker met alle vetten en de hoeveelheid kaas die erop zit, maar zo eens in de zoveel tijd pizza eten? Waarom zou je het niet doen. Zeker wanneer je er gewoon een lekkere salade bij eet. Vergeet ook vooral niet, de pizza hoeft niet op! Deel een pizza, zo krijg je wel het lekkers binnen, maar geniet je met mate.

Alles met mate?

Wie oplet op wat hij of zij eet, zal bezig zijn met gezonde dingen. Zal eerder grijpen naar volkoren producten, vaker fruit en groente eten en veel water drinken in plaats van allerhande frisdranken. Het is een keuze die je maakt, want eens dat je doorhebt hoe het werkt en hoeveel beter je je voelt zonder al die onnodige suikers in je lichaam? Zal je bemerken dat je op den duur helemaal geen behoefte meer hebt aan alle dingen die men als ongezond bestempeld. Of beter nog dat je zelf lekker thuis een hamburger gaat maken, is deze nog precies naar je eigen smaak ook – en je weet precies wat je erop doet!

Suiker is niet goed?

De meningen verschillen over suikers en ook over zoetstoffen. Maar een ding is zeker in vrijwel al onze voeding die voorverpakt uit de gemiddelde supermarkt komt, zit suiker. We krijgen heel veel meer suikers binnen dan goed voor ons is. Maar is dat een reden om te stoppen met fruit eten? Nee niet meteen, afhankelijk van je situatie natuurlijk. Maar is dat een reden om te stoppen of te minderen met het drinken van suikerrijke dranken? Jazeker. Gezond eten is niet alleen je voeding – vergeet dat niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *