De budgetpolis blijkt kostbaarder dan gedacht

 

mgyogLAHoewel veel mensen de budgetpolis zagen als iets wat een geweldige uitkomst zou bieden, je krijgt immers zorg en betaald er minder voor. Hebben veel mensen de kleine lettertjes niet goed doorgenomen, want er zijn vorig jaar een heel aantal mensen het schip in gegaan. De cijfers gaan zover dat er bijna 14.000 mensen zijn die vorig jaar ten minste € 450, – moesten bij betalen aan zorg uit hun eigen zak. Dit omdat ze behandelingen hebben ondergaan die niet of niet volledig werden vergoed door hun verzekeraar. In bepaalde gevallen zal dit een bewuste keuze zijn geweest, maar er zullen ook veel mensen zijn geweest die hier geen weet van hadden en dus zonder hier wetenschap van te hebben bepaalde medische behandeling hebben gehad die niet of niet geheel vergoed werd.

Goedkoop = duurkoop?

Er wordt vaak gesuggereerd dat goedkoop duurkoop is, en in het geval van de budgetpolis kan dat maar zo heel goed de waarheid zijn. Want de polis die per maand ongeveer € 10, – goedkoper is kan er maar zo voor zorgen dat je een financiële strop om je nek gelegd krijgt, want mensen hebben geen idee wat zorg kost. Als je na gaat kijken wat het laten gipsen van een gebroken arm kost? Dan ben je al vrij snel genezen van het idee dat een zorgverzekering zo goedkoop mogelijk moet.

Betere voorlichting

De kleine lettertjes staan er niet voor niets, maar het is alsnog een feit dat heel veel mensen gewoon niet verder kijken dan hun neus lang is. Hetzelfde gaat op voor het verhogen van het eigen risico. Ook zoiets, een optie die je maandelijks een bedrag kan schelen. Het is aantrekkelijk om hier naar te kijken, maar alleen als je de mogelijkheid hebt om dit bedrag in een keer op te kunnen hoesten. Want ongelukjes zitten in een klein hoekje immers. Het kan iedereen gebeuren te struikelen over een losse stoeptegel. En of je dan een budgetpolis hebt en in het verkeerde ziekenhuis beland, of je hebt een verhoogd eigen risico en geen potje? Je hangt, want het geld moet toch ergens vandaan komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *